Teckna.ning.com

Teckna.ning.com - Teckna böckernas webbplats.

En presentation av boken Teckna manga av K-Hei Mak och Esbjörn Jorsäter. Vi börjar med ett bildspel av boken.Bokskick: Hårda pärmar, 32 sidor i färg.

Innehållsförteckning:
Ansikten, känslor, kroppen, skapa en egen mangafigur, kroppshållning, kläder, dramatisk bild, tusching och färgläggning.

Rescension:
”Mangateckning kan vara mycket avancerat men med hjälp av denna bok är det lätt att komma igång och man lär sig steg för steg grunderna i ämnet. Man får lära sig teckna mangafigurer från olika håll och använda hjälplinjer för att få proportionerna rätt samt att teckna ansikten, ansiktsuttryck, konstruera figurernas kroppar med utgångspunkt från streckgubbar och geometriska former samt effekter, bakgrunder och dramatiska bilder. Författaren tar upp vikten av att skapa personligheter av figurerna, att tänka ut personligheter av figurerna, att tänka ut karaktärer och egenskaper för att få den rätta känslan för varje figur och att även kläder, komposition och ljussättning är viktigt. Boken avslutas med lite om tuschteckning, färg och att färglägga i photoshop.”

Britt Forsmed BTJ


”TECKNA MANGA är en väldig bra bok för nybörjare som vill lära sig manga. Instruktionerna är lätta att förstå och man lär sig mycket.”

Betyg 5 av 5.

Okam


Du som har boken berätta gärna vad du tyckte om den. Vad lärde du dig mest av? Vad var otydligt? Vilken av Kwok Heis bilder gillade du mest?

Boken kan du bl a köpa här.

Du kan också komma med frågor eller synpunkter på de olika avsnitten i boken . Vad lärde du dig mest av. Lägg även gärna in teckningar som du gjort från övningarna i boken.
Eller dina versioner av figurerna Ryu, Kaori, Zyklon, Trixter, Sensei eller Lothark.
Annars kanske du har andra manga-teckningar som du vill ha kommenterade.
Om du vill ha synpunkter kan du meddela
href="http://teckna.ning.com/profile/jorsater">mig
.

Visningar: 1295

Inlägg i den här diskussionen

lärde mig inte så mycket av boken, den var lite för avancerad för en nybörjare. Det hade varit bättre om det stod lite mer om proportioner (hur stora delarna på kroppen ska vara i förhållande till resten av kroppen) lite mer om hur man tecknar kläder (lärde mig inte nått av den lilla biten) och sen kanske mer om händer/fötter.
nu i efterhand (efter att dels ha läst "Så tecknar du manga" av Katy Coope" och tecknat en hel del) så har boken Teckna Manga hjälpt lite mer. Om man inte är bra på att teckna men vill lära sig det iaf så är bara grunden (kroppsformerna) för svåra att kunna teckna. Jag klagar inte på boken, tycker fortfarande att den var värt pengarna, men om ni planerar att göra en ny så tycker jag att ni ska ta med det jag sa =)
finns säkert många som inte håller med om vad jag säger men detta är iaf min åsikt.
ha det gött

/Jerry
Tack för dina synpunkter Jerry. De ger mycket. Håller just nu på med boken Teckna människor. Kommer att återkomma till dig och få synpunkter på genomgångarna av teckna händer och fötter som vi just nu gör i den.
Här är en bild med kroppsproportioner.
http://www.intellego.fr/uploads/1/5/1504/media/proportion2.png
Tackar, vill du ha synpunkter mm. så är det bara att säga till, blir bara glad om jag kan hjälpa till med nått :)
jag gillar manga och har tecknat i 10 år men jag skulle vilja lära min posetion merea p datorer när man tecknar på photoshop o,7 :=

RSS

Teckna ett spöke:

Klicka på bilden så öppnas en Teckna ett spöke övning.

Teckna-böckerna

Bookmark and Share

Länk till Teckna böckerna på Adlibris.

© 2023   Created by Tecknaren.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor

http://teckna.ning.com/rpc_relay.html http://teckna.ning.com/canvas.html