Teckna.ning.com

Teckna.ning.com - Teckna böckernas webbplats.

Tänkte lägga upp denna bild av mitt egna påhittade land/världsdel THOURNAM.
En fantasivärld som jag skapade till en samhällslektion och gud vad engagerad jag blev. Det blev rena rama uppsatsen! Och hade gärna lagt upp den uppsatsen här men det blir nog för mycket för er att läsa.
Men denna bild har en lite historia för det är den enda jag har. För precis när jag var klar med denna bild och lyckligtvis nog sparade jag denna bild på en hemsida och skulle precis påbörja ytterligare några bilder närmare på Pagea som jag fokuserade på i mitt arbete så krascha min dator (!) Allt gick förlorat utan denna bild som jag sparat på en hemsida (stallet.se)
Det var sjukt roligt att komma på ett land och jag håller även på nu med att skapa ett nytt land som jag kommer kalla Amenien. :)

Men självklart kan jag lägga upp lite fakta om länderna:

# Kyltan– är Thournams nordligaste land och en av öarna runt Thournam. Landet är täckt av snö, is och enorma glaciärer och idag så sägs det att ingen bor där just nu p.g.a. den extrema kylan som täcker över hela landet. Men det har funnits ett folk som bott där men idag så ser man inte skymten av dem så man tar det som att det inte finns någon kvar på Kyltan.
# Sandöarna – Små utspridda öar väst om Thournam. Sandöarna består mycket av sand och speciellt sandsten som de bryter i de flesta öarna. Men det finns även fina skogar som påminner om dagens regnskog. Folket är ett gott fiskefolk och är framgångsrikast i fiske. Fisk är deras vanligaste handelsvara.
# Ramland – Ligger på fastlandet i Norr. De välkända Rambergen finns här och täcker i stort sett hela landet och det är här många mystiska fenomen händer. Folket här lever under marken och är tillskillnad från resten av Thournams befolkning kortare i växten och mer kraftfullare. Det är ett isolerat och hemlighetsfullt folk som bryter allt från kol till guld. Det sägs även att det bryts ädelstenar och diamanter i de allra djupaste gruvorna under Rambergen men det är inget Ramlands folk delar med sig av. Ramlands hantverk är väldigt sällsynt och bland det bästa i landet. Det är inte ofta, snarare sällsynt att se någon man eller kvinna gå omkring med något som är smitt eller tillverkat i Ramland.
# Fhynest – Ligger i nordöstra Thournam och består likt Ramland av berg. Men hela landet består inte av berg. Bergen är endast i norra Fhynest. Trots att bergen i norr så är Fhynest ändå mest känd för sin gruvindustri. Hantverken är väl inte lika fina som Ramlands men deras hantverk och metall är vanligast att se i Thournam.
# Söderland – Thournams största land och som ligger i syd. Trots att landet är störst så är det minst befolkning, mest p.g.a. att hela öknen Öde Mark täcker ungefär hela Söderland förutom längst kusterna. I Söderland finne ett uthålligt folk som antingen bor i samhällen nära en vattenkälla eller förflyttar sig som nomader runt i landet. Den vanligaste handelsvaran är Ökenfåren vars ull är svalkande istället för värmande och läderkorna som kan klara sig utan vatten i flera dagar och har det slitstarkaste skinnet världen.
# Schyssna – Schyssna är landet i öst och här odlas det den bästa säden i hela Thournam. Jorden här är den mest näringsrika och om det står någon som säljer säd och annan mat från Schyssna så är det självklart hos denna man köper först och främst hos. Landet består först och främst av bördig odlingsmark och detta är ett typiskt bondesamhälle.
# Verlam – Består av endast skog och folket är ett väldigt markbundet och fredligt folk som värnar verkligen om naturen. De har en stor kunskap om naturen och dess växter och djur och vet därför mycket om medicin. Mycket medicin kommer från Verlam och även de läkare som jobbar i Thournam kommer ungefär alla från Verlam då de lämnat landet för att dela med sig av sitt kunnande till resten av folket i Thournam.
# Pagea – Thournams medelpunkt. Ligger alltså i mitten av Thournam. Här finns Thournams största stad: Primeriani där många handelsmän från grannländerna kommer för att sälja sina var

Betygsätt:
  • För närvarande 0/5 stjärnor.

Visningar: 107

Kommentera

Du måste vara medlem i Teckna.ning.com för att lägga till kommentarer!

Gå med i Teckna.ning.com

Teckna ett spöke:

Klicka på bilden så öppnas en Teckna ett spöke övning.

Teckna-böckerna

Bookmark and Share

Länk till Teckna böckerna på Adlibris.

© 2022   Created by Tecknaren.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor

http://teckna.ning.com/rpc_relay.html http://teckna.ning.com/canvas.html