Teckna.ning.com

Teckna.ning.com - Teckna böckernas webbplats.

Hur ska en blogg skrivas, egentligen...?

Jag har aldrig bloggat förut och jag har varit osäker på om jag velat det. I vilket fall så orkar jag inte fixa en egen stor sida med bakgrundsdesign och allt så jag tänkte att jag kanske kunde skriva lite här...?
Jag läser ibland andras bloggar. Inte Blondinbellas men jag brukar kolla in bloggar från folk i min skola när jag har tråkigt och jag måste säga: En hel del är så SKITTRÅKIGA! Jag menar, man vill ju få folk att läsa sin blogg och kommentera, hur kul är det egentligen att läsa ett blogginlägg där det står:
"Skolan var skittråkig ida. fisk igen, BLÄÄ. :( Nu sitter ja här och äter ett äpple :) ska duscha sen och plugga lite innan jag ska sova :)"
Jag har läst flera som ser ut så och jag somnar! Hur många är egentligen intresserade av att läsa en blogg där det står så? Jag vill inte vara en irriterande svenska-lärare men jag HATAR när folk har jobbiga stavfel, man hoppar aldrig ner en rad utan allt är skrivet i nästan en och samma mening, man skriver "ja ba och sen ba" och läsaren fattar inte så mycket av själva texten. Jag antar att många tonåringar som bloggar bara för att få uppmärksamhet skriver som de pratar och skriver ner allt de kommer på utan att riktigt fundera över hur de skriver.
Med detta menar inte jag att min blogg kommer vara "den perfekta och mest lästa någonsin, bara för att jag vet hur man 'ska' skriva", nej jag menar bara att jag kommer skriva en blogg som jag skulle kunna tänka mig att läsa själv (självklart kommer jag också råka ha något stavfel, mänsklig som man är :P). Jag kommer inte skriva om mitt tråkiga vardagsliv (om det nu inte händer något väldigt speciellt...), jag tänker skriva om funderingar och åsikter. Det är en tjej i min klass som skriver en blogg, hon skriver oftast om sitt vardagsliv men det händer att hon någon gång skriver ett långt blogginlägg om något hon funderat över och det tycker jag är kul att läsa, för det får en att fundera och tänka till lite själv. Min blogg kommer inte uppdateras så ofta eftersom jag kanske inte har en ny åsikt varja dag som jag vill skriva ner och jag förväntar mig inte att så många kommer orka läsa den men jag har länge känt att det vore kul att faktiskt kunna skriva ner och dela mina åsikter med någon.
Jag tror att du som råkar läsa min blogg ibland kommer få lära känna mig och inte mitt vardagsliv. :)

Visningar: 17

Kommentera

Du måste vara medlem i Teckna.ning.com för att lägga till kommentarer!

Gå med i Teckna.ning.com

Teckna ett spöke:

Klicka på bilden så öppnas en Teckna ett spöke övning.

Teckna-böckerna

Bookmark and Share

Länk till Teckna böckerna på Adlibris.

© 2020   Created by Esbjorn Jorsater.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor

http://teckna.ning.com/rpc_relay.html http://teckna.ning.com/canvas.html