Teckna.ning.com

Teckna.ning.com - Teckna böckernas webbplats.

När jag var liten och såg på Lejonkungen så blev jag alltid farsinerad över hur figurerna var ritade och hur graciöst de rörde sig. Så varje gång jag såg på någon utav filmerna så lekte jag lejon i en vecka XD Jag lekte aldrig med dockor, jag låtsades alltid vara ett djur :P
Jag älskar fortfarande att se på de filmerna och jag älskar fortfarande att se hur lejonen rör sig. Men nu förtiden leker jag inte lejon efteråt, nej länge har jag känt att jag velat rita Simba, Nala och allihopa. Men det blev aldrig riktigt av. Jag orkade väl inte eller så gav jag upp efter ett tag och gjorde något annat. Jag kommer ihåg när jag var liten och jag fick filmen "Spirit- Hästen från vildmarken" och såg på extra materialet att man kunde lära sig att rita Spirit. Genast följde jag instruktionerna men började gråta när jag var klar eftersom den blev helt misslyckad. Pappa tröstade mig och sa att det aldrig blir bra första gången, man måste försöka flera gånger. Men det gjorde inte jag utan gav upp idén om att rita Spirit.
För några dagar sedan kom jag hem från skolan och hade en idé till en svenska-uppsats. Man skulle skriva om ett berömt kärlekspar genom tiderna och först hade jag absolut ingen aning om vad sjutton jag skulle skriva om. Men sedan kom jag på: Jag kan skriva om Kiara och Kovu i Lejonkungen 2! Den berättelsen är ju fin eftersom det handlar om att alla är lika mycket värda. Kovu tillhör ju de Utstötta och är Scars son och Kiara är Simbas dotter, de blir kära och det är ju en lite Romeo och Julia-histora över det hela eftersom det står mellan de Goda och de Onda.
Så när jag kom hem den dagen så såg jag på Lejonkungen 2 och skrev anteckningar om filmen och om kärleken i den. Som jag väntat mig så fick jag det där suget om att vilja kunna rita i Lejonkungen-stil och efter att ha skrivit lite så satte jag mig vid datorn och sökte på några bra bilder att rita av och lära mig hjälplinjer och anatomin.
Jag blev faktiskt väldigt förvånad över hur bra mitt första försök blev, jag hade väntat mig att det skulle se ut som en utomjording eller nåt men det blev faktiskt ganska bra. Ivrigt började jag rita fler och fler Lejon och jag är besluten att tillslut kunna rita Simba, Nala, Kiara, Kovu och Viatani som barn och som vuxna. Alla ser ju inte likadana ut och det är det som blir det knepiga: att komma ihåg vissa saker som skiljer alla åt. Men jag ska lyckas! XD Jag kanske lär mig rita Scar men vi får se med det...
Jag är verkligen ett riktigt Lejonkungen-freak! Jag kan sjunga "Snart är det jag som är kung" ("Oh, I just can't wait to be king") på fyra olika språk! XD (Engelska, svenska, norska och franska :P)


Jag kommer självklart lägga upp mina lejon här senare men jag tänker rita lite mer först... Men här får ni en liten förhandsvisning på Vitani, Kovus syster: (som jag har gjort)

Visningar: 180

Kommentera

Du måste vara medlem i Teckna.ning.com för att lägga till kommentarer!

Gå med i Teckna.ning.com

Teckna ett spöke:

Klicka på bilden så öppnas en Teckna ett spöke övning.

Teckna-böckerna

Bookmark and Share

Länk till Teckna böckerna på Adlibris.

© 2020   Created by Esbjorn Jorsater.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor

http://teckna.ning.com/rpc_relay.html http://teckna.ning.com/canvas.html