Teckna.ning.com

Teckna.ning.com - Teckna böckernas webbplats.

Zakirah var en valp som liten, precis som alla andra små valpar. Zherin var hennes syster, och dom hade allt dom behövde.. men när snön kom var Zakirah och Zherins mor iväg och letade efter rester andra vargar lämnet, det är ju ganska omöjligt för en ensam honvarg att jaga större djur, och hararna var lika vita som snön.. och det var för stormigt för att känna dess lukt, .. tre timmar hade gått, och modern har inte kommit tillbaka.. kan de ha hänt något? tänkte Zakirah.. hon har god lust att gå och leta.. men hennes syster ligger på henne och sover.. men strax efter lägger hon sig på sidan och lägger sig nära Zakirah istället..  hon stiger sedan upp och puffar resterna av höstöven på hennes syster. och hår ut ur hålan. det var värre än hon trode.. det blåste rakt genom hennes tunna valppäls.. hon ser inga spår av mor, och ingen doft. hon börjar gå.. men märker efter ett tag att hon kommer tillbaka till samma ställe helatiden. hon går i cirklar. hon sätter sig ner efter ett tag.. och efter ungefär tio minuter så börjar hon gråta.. ylar sorgset och kurar ihop sig.. men ingen kommer. Strax  därefter vaknar hon och märker att hon ligger i en varm fult, bredvid en lägereld. hon kollar upp förskräkt och ser en gammal indian sitta bredvid henne. hon kryper in så längt in mot tältväggen hon kan av räddsla, hon känner till historien om hur hon och hennes systers pappa blev dödad av en indian..  manen ser att Zakirah är vaken, och reser sig för att hämta henne, han tar upp den morrande valpen i nackskinnet och visar upp den för två andra.
 '' Jag hittade den här vargungen skrikandes ute i snöstormen, hon har visst kommit bort från sin flock.. jag ville inte lämmna henne att frysa ihjäl därute''
'' hon har mycket vackra tecken'' säger sedan den ena av dom som sitter mittimot, han har en väldigt mysko.. solfjäder på huvudet enligt Zakirah iallfall.
'' Ja, jag döper nog henne till Silver.. SilverScream. hon är silvrig i färgen, och skrek sorgset ute i kylan''
han la ner henne på marken igen.. hon springer fort under filten hon legat på först.. hon vet att hon fortfarande syns, men filten kanske hjälper henne lite iallfall tänker hon.
solfjädern kommer fram och lägger fram en skål av älghorn med vatten i.
hon tittar förvirrat runt sig, men bara enda tills han lägger fram några stycken små köttbitar bredvid skålen.
hon går försiktigt fram och slickar i sig köttet, hon var hungrig. efter ungefär tre veckor börjar hon lite på det männskliga folket. enda tills den gammle mannen dog och alla anklagade Silverscream.. de var berädda att döda vargen om de behövdes, men både hon och den gammle indianen visste att det inte var hon, en annan varg hade känt matlukten i tältet och vågade sig fram in i tältet. när vargen såg mannen gick den direkt till anfall.. .
så såren på mannens kropp stämmde ju precis med Zakirahs/Silverscreams - vargens.. hon blev slagen gång på gång.. men tillslut bestämmde dom att de kunde sälja henne, under natten smet hon. tillbaka till sin mor och sin syster, men när hon kom till lyan fanns inget där. inte enns deras doft.  efter några dagar hittade hon sin syster, båda var överlyckliga. men dessvärre hade deras mor blivit dödad. en människa hade kastat ett spjut på henne när ha hade trott att hon skulle anfall honom.  Zherin hade klarat sig på mat hon hittat när snöstormen slutat. och nu kunde de försöka klara sig själva . och det gjorde dom. sen efter ungefär ett halvår hittade Zakirah Shiro som en vakthund, och som även användes i jakt ibland, han var van att varna människorna och det kom varar nära tomten, men det var nått specielt med hennes lukt, efter några besök vågade hon sig närmare och närmare för varje gång. men hon var försiktig endå. efter ungefär ett halvår till vågade hon sig fram och prata med Shiro. han berättade att han var less på livet som vakthund, så hon hjälpte honom att fly och lärde sedan honom allt hun kunde om sitt vilda liv.

Visningar: 10

Kommentera

Du måste vara medlem i Teckna.ning.com för att lägga till kommentarer!

Gå med i Teckna.ning.com

Kommentar av ThildaStridh den 16 Maj 2011 kl. 16.42
men gud va bra skrivet!! riktigt bra!!
Kommentar av Nelly kaninkompis den 13 Maj 2011 kl. 22.25
aww va fin historia :D

Teckna ett spöke:

Klicka på bilden så öppnas en Teckna ett spöke övning.

Teckna-böckerna

Bookmark and Share

Länk till Teckna böckerna på Adlibris.

© 2021   Created by Esbjorn Jorsater.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor

http://teckna.ning.com/rpc_relay.html http://teckna.ning.com/canvas.html